Anti Fouling

Om uw boot goed te onderhouden is het belangrijk om het schilderwerk bij te houden. In de zomer is het natuurlijk heerlijk om te varen, verkoeling te zoeken op de plas of lekker te dobberen maar omdat uw boot constant in het water ligt moet deze goed onderhouden worden. Een boot schilderen is een vak apart, laat het daarom daar een professioneel iemand doen. Neem contact met ons op, wij doen het graag!

Algemene informatie

Het schilderen van een boot is opgedeeld in twee delen, het bovenwaterschip en het onderwaterschip. Het bovenwaterschip is het deel van de boot dat niet onder water ligt, het gedeelte boven de waterlijn. Het onderwaterschip is het gedeelte onder de waterlijn en zie je dus niet als de boot in het water ligt.

Er zit een groot verschil in de verf voor het onder – en bovenwaterschip. Voor het bovenwaterschip wordt vaak een primer en/of grondverf en een lak gebruikt. En voor het onderwaterschip een antifouling. 

Wij maken gebruik van antifouling voor het onderwaterschip. Dit betekent letterlijk anti-aangroei. Het houdt de groei van algen, wier en schelpen tegen. Wij raden iedereen aan het onderwaterschip met antifouling te behandelen omdat het verwijderen van aangroei erg lastig is. Ook resulteert het in een verhoogd brandstof verbruik en minder goede aansturing wanneer u dit niet behandeld. 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen en naar de kosten? Vul dan ons contactformulier hiernaast in of bel ons.