Schilderen

Om uw boot goed te onderhouden is het belangrijk om het schilderwerk bij te houden. In de zomer is het natuurlijk heerlijk om te varen, verkoeling te zoeken op de plas of lekker te dobberen maar omdat uw boot constant in het water ligt moet deze goed onderhouden worden. Een boot schilderen is een vak apart, laat het daarom daar een professioneel iemand doen. Neem contact met ons op, wij doen het graag!

Algemene informatie

Het schilderen van een boot is opgedeeld in twee delen, het bovenwaterschip en het onderwaterschip. Het bovenwaterschip is het deel van de boot dat niet onder water ligt, het gedeelte boven de waterlijn. Het onderwaterschip is het gedeelte onder de waterlijn en zie je dus niet als de boot in het water ligt.

Er zit een groot verschil in de verf voor het onder – en bovenwaterschip. Voor het bovenwaterschip wordt vaak een primer en/of grondverf en een lak gebruikt. En voor het onderwaterschip een antifouling. Voor wij beginnen met het verven van uw boot bekijken wij eerst wat er nodig is en welke verf wij gebruiken. De kleur kan u zelf kiezen. De stickers die op de boot zitten vervangen wij ook.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen en naar de kosten? Vul dan ons contactformulier hiernaast in of bel ons.

Het stappenplan

  1. Inspectie – In welke staat is de verf die al op de boot zit, zo kunnen wij zien of de boot kaalgeschuurd moet worden of niet.
  2. Schuren & schoonmaken – Voor wij beginnen met het verven van de boot moet de huidige verflaag geschuurd en schoongemaakt worden. Er mogen geen algen meer opzitten en moet vetvrij zijn. Let op! Dit is de kans om e.v.t. schade weg te werken.
  3. De juiste omstandigheden – Het is belangrijk dat het niet regent en de temperatuur tussen de 15 en 25 graden is.
  4. Schilderen –  Wij schilderen het bovenwaterschip van een boot het liefst binnen, dit levert ook het beste resultaat op.
  5. De naam – Wij zorgen voor nieuwe stickers als er al een naam op zat, wanneer deze er nog niet op zat, is het misschien leuk om daar meteen over na te denken, zodat wij dat meteen kunnen doen voor u.
  6. Uitharden – De verf moet twee dagen uitharden voor u de boot gaat gebruiken voor het beste resultaat en de zekerheid.